Een spiegel kun je op verschillende plaatsen ophangen. In de woonkamer, de slaapkamer of in de hal. Natuurlijk hangt er vooral een spiegel in de badkamer of in het toilet. Kijk of de spiege in de ruimte past en ook of de stijl bij je interieur past. Een spiegel helpt om een ruimte groter te laten lijken.

Waar moet je op letten bij een spiegel ophangen?

Het is belangrijk om voordat je gaten gaat boren je zeker weet, dat er geen waterleidingen, geen gasleidingen of elektrische leidingen op die plek achter de muur zitten. Er zijn speciale detectiemachines om hierachter te komen. Je kunt hierdoor voorkomen dat er een grote schadepost ontstaat door het ophangen van een spiegel.

Het is goed om het midden van de spiegel op ooghoogte te houden. Vaak is dit op een hoogte van een meter vijfenzestig centimeter. Natuurlijk kan je familie wat langer of korter zijn. Zorg dat er voldoende ruimte is boven het hoofd. Het helpt er ook bij dat langere mensen (gasten) ook in de spiegel kunnen kijken.

Een spiegel in je badkamer

In de badkamer is een spiegel natuurlijk onmisbaar. Ook in het toilet is het natuurlijk een must om een mooie spiegel te hebben. Een spiegel moet groot genoeg zijn en op de juiste hoogte hangen. Ook is het goed om de spiegel te verlichten. Het is goed om de lamp de hele spiegel te laten bestrijken.

Een spiegel met verwarming ophangen

Het is gebruikelijk dat er condens ontstaat in de badkamer. Bij het douchen of vol laten lopen van het bad ontstaat er condens. Door te kiezen voor een verwarmde spiegel is het mogelijk om condens te voorkomen.

Als je in de badkamer een spiegel gaat plaatsen dan zal je moeten boren. Teken de plek af op een stuk schildersplakband. Het voordeel is dat de boor dan minder snel zal wegschieten en je een kras op de tegels krijgt. Het is slim om de voeg te volgen als er een tweede gat moet komen. Ook kun je gebruik maken van een waterpas. Begin langzaam te boren en gebruik zeker niet de klopboorstand. Weet hoe diep het gat moet worden. Draai de schroef later ook niet te hard aan als je deze in de plug draait. Het kan er namelijk voor zorgen dat de tegel knapt.

Maak de juiste keuze: kies een goede plug

Als je een stenen muur hebt dan is het goed om een 6 millimeter plug te gebruiken. Als de spiegel erg zwaar is dan is het goed om een 8 millimeter plug te gebruiken. Hele zware spiegels van meer dan 20 kilo hebben keilbouten nodig trouwens!

Een lichte badkamer spiegel kun je gemakkelijk met spiegel klemmen, sier knoppen of met een aluminium profiel vast maken. Gebruik geen siliconenkit! het zuur zal door de spiegel heen de spiegellaag aantasten.

Kies ook voor de juiste belichting van de spiegel en denk aan een wantcontactdoos dicht bij de spiegel in de badkamer.

Top